ereferate.org - Spatiul

Referate romana


Curiozitati despre spatiul cosmic
Rachetele pot calatori cu 40 000 km/h.Aceasta este viteza necesara pentru a scapa de gravitatia terestra si a patrunde in spatiu.O viteza constanta de 29 000 km/h pastreaza racheta pe orbita.Rachetele moderne se folosesc pentru lansarea sondelor si a satelitilor spatiali.Racheta este proiectata in spatiu de catre trei trepte care ard si se desprind una dupa alta.Wernher von Braun inventatorul german al rachetei V2.Mai tarziu el a devenit cel mai important proiectant de rachete spatiale in SUA.In trecut ,au existat multe idei privind zborul in spatiu-una dint


Eroii spatiului
Cele mai multe calatorii īn spatiu
Story Musgrave (SUA) a participat īntre 1983 si 1996 la sase misiuni spatiale, totalizānd 53 de zile de zbor. Īn ultima sa calatorie (īntre 19 noiembrie si 7 decembrie 1996) naveta spatiala Columbia a efectuat 278 de rotatii pe orbita si a strabatut peste 11,27 milioane km īn 17 zile 15 h 53 min. capitanul John Young (SUA) a efectuat primul 6 zboruri spatiale, īntre 1965 si 1983, totalizānd 34 de zile de zbor īn spatiul cosmic. Singurul astronaut care a egalat recordul de 6 misiuni spatiale este Franklin Chang-Diaz (Costa-Rica), acesta totalizānd īntre anii 1986-1988, 52 de zile īn spatiu.
Cele mai mari viteze
Recordul pentru cea mai mare viteza cu care a calatorit un om este de 39897 km/h si a fost stabilit de echipa


Inceputurile Universului
Departe de suprafata Pamantului, dincolo de ceea ce pare o cupola uriasa presarata cu stele, se intinde nemarginitul Univers, realitate ce pare izvorata din cele mai fantastice si tulburatoare visuri. Ascuns de barierele timpului si spatiului, Universul a fost in cea mai mare parte a vremii necunoscut, neexplorat, ramanand dincolo de posibilitatile de cunoastere ale omului.
Dar aceste bariere ale imposibilului au inceput sa se deschida in fata realizarilor omului. Prin geniul sau creator, el a reusit sa ridice putin cate putin valul ce acoperea enigmele Cosmosului, privind uimit la noile cai ce se deschideau in fata. A trebuit sa modifice multe din ideile pe care le avea asupra energiei si raspandirii substantei din Univers, dar cea mai importanta cucerire a fost intarirea convingerii ca nu exista lucruri imposibil de cunoscut.
Din cele mai vechi timpuri om