ereferate.org - La

Referate romana
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>


Euro Disney

Comme Peter Pan, vous survolerez la fregate du capitaine Crochet
Le rêve auvrira ses portes au printemps 1992, mais, dès aujourd’hui, le grand théâtre des merveilles vous livre ses premiers secrets. Le bateau du capitaine Crochet, l’ennemi de Peter Pan, est déjà prêt à appareiller pour le « Pays de nulle part » Comme dans le ciel de Walt Disney World en Floride, les spectateurs européens le survoleront parmi les payages de Caraibes enchantées


Evenimente importante din istoria astronomiei
De obicei se afirma ca astronomia este una din cele mai vechi stiinte. Se mai mentioneaza ca inceputurile astronomiei ar data din epoca culturii asiro-babiloniene, care inflorea in Mesopotamia, cu circa 3 - 4 000 de ani i.e.n. Cercetari relativ recente considera acest inceput al astronomiei in negura preistoriei, in perioada cand omul de Cro Magnon, un veritabil “homo sapiens”, venea sa inlocuiasca omul de Neanderthal. Este aproximativ anul 35


Fetes
La Chandeleur ou “fête de chandelles”

Une fois de plus, comme les festivités qui entourent la Nativité, la fête de la Chandeleur est liée à la lumière. Mais aussi à la purification, la fécondité, la prospérité, toujours très proches dans les croyances et les traditions.
Le mot "Chandeleur" vient précisément de candela - la chandelle - reprise dans l’expression Festa candelarum, fête des chandelles.
Dans les églises, les torches sont remplacées par de


Galileo Galilei
Galileo s-a nascut langa Pisa pe data de 15 feb. 1564. La Vallombrosa fost invatat de calugari si a intrat la Universitatea din Pisa in 1581 pt a studia medicina. In 1585 s-a lasat de aceasta universitate fara diploma si s-a orientat spre filozofie si matematica. In 1589 a devenit profesor de matematica la Pisa. Acolo se spune ca a aratat studentilor eroarea lui Aristotel, care a spus ca greutatea este direct proportionala cu viteza de cadere a unui obiect, aruncand doua obiec


Primul instrument astronomic, gnomonul
a. Importanta si actualitatea observatiilor cu instrumente pre-galileene
Cu incepere de la Galileo Galilei - mai precis, din anul 1611 - astronomia este asociata cu luneta sau cu telescopul, instrumente de observare considerate indispensabile pentru observarea corpurilor si sistemelor cosmice. Aceste instrumente vor fi prezentate intr-un alt capitol. Aici vrem sa atragem atentia cititorului asupra unui fapt deloc n


Imperiul soarelui
Regiunea universului în care se afla Pamântul depinde de Soare . Din acest motiv ea se numeste sistemul solar. Acesta cuprinde Soarele , planete , comete , meteoriti si pulberi .
Soarele
Soarele este steaua cea mai apropiata de Pamânt . Acesta este motivul pentru care astronomii au studiat-o mai mult decât pe celelalte . Astfel , ei îi pot cunoaste compozitia si modul în care actioneaza asupra planetei noastre .
Planetele si asteroizii
Principalele corpuri ale sistemului solar sunt cele care , asemenea Pamântului , se învârtesc în jurul Soarelui si reflecta lumina acestuia ; ele se numesc planete. De la cea mai apropiata de soare pâna la cea mai îndepartata , cele noua planete sunt : Mercur , Venus , Pamânt , Marte , Jupiter , Saturn , Uranus , Neptun , si Pluto . Cinci dintre acestea pot fi urmarite pe cer cu ochiul liber , si din acest motiv , au fost Observate înca din Antichitate , pe timpul verii : Mercur , Venus , Marte, Jupiter si Saturn . Celor noua planete principale li se adauga o multime de planete mici numite asteroizi , majoritatea concentrate între Marte si Jupiter. Diametrul celui mai mare asteroid Ceres este de aproximativ de 1000 km. Diametrul celui mai mic nu depaseste câteva sute de metri . Soarele exercita asupra planetelor o atractie puternica pentru ca este de aproape de 1000 de ori mai greu decât toate planetele la un loc .
Sateliti , comete si meteoriti
Cele mai mari dintre planete sunt la rândul lor înconjurate de sateliti : este cazul Pamântului si al satelitului sau Luna . Din sistemul solar mai fac parte cometele , mici astri formati


Inceputurile Universului
Departe de suprafata Pamantului, dincolo de ceea ce pare o cupola uriasa presarata cu stele, se intinde nemarginitul Univers, realitate ce pare izvorata din cele mai fantastice si tulburatoare visuri. Ascuns de barierele timpului si spatiului, Universul a fost in cea mai mare parte a vremii necunoscut, neexplorat, ramanand dincolo de posibilitatile de cunoastere ale omului.
Dar aceste bariere ale imposibilului au inceput sa se deschida in fata realizarilor omului. Prin geniul sau creator, el a reusit sa ridice putin cate putin valul ce acoperea enigmele Cosmosului, privind uimit la noile cai ce se deschideau in fata. A trebuit sa modifice multe din ideile pe care le avea asupra energiei si raspandirii substantei din Univers, dar cea mai importanta cucerire a fost intarirea convingerii ca nu exista lucruri imposibil de cunoscut.
Din cele mai vechi timpuri om


La francophonie

Selon le Dico Hachette la Francophonie c’est un ensemble des peuples qui parle le francais.
Francophone-dont le francais est la langue officielle ou maternelle;
Francophile-qui eprouve ou marque de l’amitie pour les Francais et la France;
Francophobe-qui eprouve ou marque de l’hostilite a l’egard des Francais et la France.
Le Monde de la Francophie nous accueille
Qu’est-ce que la Francophonie?
Il y a


L’histoire: la révolution Française
Le premier 14 juillet, c’est bien sûr celui de 1789: les émeutiers, venus chercher à la Bastille des armes pour riposter aux troupes du roi, s’emparent de la prison, symbole du pouvoir absolutiste.

Les célébrations suivantes
Après 1790,


Le chateau de Bran

C’est le chateau ou, plus que d’autre part, l’atmosphere des temps de Dracula est restee la meme.
Il est toutefois la construction fortifiee qu’impressionait le plus fort Vlad Tepes, en ce qu’il concerne l’emplacement d’un passage secret, dans le coeur du montagne et qui se dirigeait vers la ville de Bra]ov, systeme qu’il a adopte pour son chateau de Poenari.
Le chateau de Bran a ete batit a la

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>